Bebek

2022 Çocuk Odası Dekorasyon Trendleri

 2022 Çocuk Odası Dekorasyon Trendleri

2022 çocuk odası dekorasyon trendlerinde bu yılın renkleri turuncu, yeşil tonları ve ahşap kullanımı olacak. Özellikle Covid-19 çocuk psikoloji üzerindeki etkisiyle, onların doğadan uzak içe dönük bir yaşam sürmelerine neden oluyor. Elbette bu durum çocukları etkilediği kadar ebeveynleri de etkiliyor. 

Korona virüs Pandemi sürecinde çocukları eve hapsetmek zorunda kaldık. Dört duvar içerisinde, doğa ile bağları olmadan ve enerjilerini atamadan yaşadıkları düşünüldüğünde, insanın sihirli bir değnek ile virüsü yok edesi geliyor. Maalesef ki bu şansımız yok çünkü ortada bir sihirli değnek de yok. Dolayısı ile yapılacak şey, çocuklarımızın en çok vakit geçirdikleri odalarında dekorasyon yenilemek.

Öncelikle dekorasyonu minimalist düşünmelisiniz. Covid-19 virüsü hayatımıza iyi diye bir şeyler kazandırmışsa, o da yaşam biçimimizin tümünde minimalist bir yaklaşım göstermemiz olmuştur. Öncelikle kız odası veya erkek odası fark etmeksizin, çocuğunuzun enerjisini yükseltece, huzur verecek ve daha fazla alan sağlayacak önerilere yönelmelisiniz. 

2022’nin en trend çocuk odası renkleri, yukarıda da bahsettiğimiz üzere turuncu, yeşil, doğal ahşap renkleri, yoğun olmama şartı ile altın rengi, mor, lila ve sarının tonları öne çıkıyor. Sizde bu tonları kullanarak, çocuğunuzun odasını doğayı çağrıştıran bir ortama dönüştürebilirsiniz. Renk tonlarını seçerken natürel tonlar kullanıp, 2022 en trend çocuk odası tasarımı olan nordik tasarım ile nordik malzemeler ön plana çıkacak. 

2022 Çocuk Dekorasyonu Önerileri

2022 çocuk odası dekorasyonu önerileri ile çocuğunuzun odasındaki gereksiz mobilya ve eşyaları kaldırmayla başlayın. Böylece onun için daha fazla alanda hareket etme olanağı sunmuş olacaksınız. Fazla eşyaları depoya yolladıktan sonra, duvarını onun da hoşuna gidecek doğal tonda bir yeşile boyayabilirsiniz.  Ya da en trend 2022 çocuk odası duvar boyama için nötr renklerle geliyor. Bir duvarı koyu diğer duvarları da sıcak ama açık renge boyamak onun enerjisini tamamen değiştirecektir. Buna ayıracak zamanım yok diyorsanız, bu tonları perdesinde, nevresim takımı veya yatak örtüsünde kullanabilirsiniz. Natürel renklerin yanına 2022’nin trend rengi turuncuyu da kullanarak odanın enerjisini yükselte bilirsiniz. 

Ya da pedagogların önerilerine uyarak covid-19 sürecini, çocuk aktiviteleri yaparak geçirebilirsiniz. Birlikte tamamlayacağınız bir puzzle alıp hem motor gelişimini destekler hem de görsel hafızasını güçlendirebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız puzzle için kendi elinizle ahşap bir çerçeve yapabilir ve puzzle çocuk duvarının dekoru olur. O çerçeve ona yetenekli olduğunu hatırlatacağı gibi sizinle olan bağını da hatırlatarak mutlu olmasını sağlar. 

Çocuk odasında değişiklik yaparken, onunla vakit geçirirken aynı zamanda psikolojik olarak onu destekleyebilirsiniz. Yapacağınız aktiviteler onu oyalayacak ve sıkılmasının önüne geçecektir. 

Yine 2022 trendi çocuk oda dekorasyonu olan renkli kitap rafları ile çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Çocuk odası trendleri bu yıl onları psikolojik olarak destekleyecek ve kendilerini geliştirecekleri huzurlu bir ortam hazırlamaya yönelik belirlenmiş gibi görünüyor. 

Çocuk odası trendi olan bir diğer öneri de el işi ürünler ile yenileme. Mümkünse kendi el işiniz olan makrome veya örgü ile salıncak hazırlayabilirsiniz. Ya da odayı çok kapatmayacak mini bir hamak kullanabilirsiniz.

Son olarak 2022 yılında da eğilim çocuk odası çadırı, kullanarak onun odasında kendine ait özel bir alan olduğu hissini verebilirsiniz. Doğal görünümlü çadırları tercih etmelisiniz. Dış kısmını ışıklandırabilir, iç kısmında zemini kalın minderle kaplayabilirsiniz. Bu kısmı bunaldığı zaman neye ihtiyaç duyuyorsa ona göre tasarlamak size kalıyor. Çocuğunuzu kimse sizden daha iyi tanıyamaz. 

Henüz yorum yok. İlk yorum yapan siz olun

Benzer Yazılar

Yorum Yazın

Yorum yazabilmek için üye girişi yapınız...

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Yazılar