avatar
70 yazı

gaye Takip Et

Anne ve Adayı Yazarı

Bebek

Bebeklerde Pişik Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Bebeklerde pişik neden olur ve nasıl geçer? yetişkinlerden farklı olarak henüz taze ve hassas bir cilde sahip olurlar. Bu nedenle de hava koşulları, kıyafetlerin pamuklu olmaması, bebeği çok sıkması gibi durumlarda kolaylıkla pişik olabilirler. Bebeklerde pişik sorununu önleme yöntemleri ise
Gebelik Süreci

Gebelikte Vitamin Desteği ve Folik Asit Kullanımı

Gebelikte vitamin desteği ve kullanımı, gebelik döneminde anne adayını alması gereken bazı ilaçlardandır. Bu ilaçlar, hiç bir şikayetini olmasa bile alınması gereken ilaçlardır. Bu ilaçları kullanmanız hamileliğin güzel ve sıkıntısız geçmesi, bebeğinizin sağlığı ve sizin sağlığınız için oldukça önemlidir.
Bebek

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde uyku düzeni oluşturmak mümkündür ve tüm ebeveynler bunu kolaylıkla yapabilirler. Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalıdır?
Gebelik Süreci

Hamilelikte Giyim Önerileri - Neleri Giymelisiniz?

Hamile misiniz? O halde vücudunuz bir süreliğine sadece size ait olmayacak. Kendinizi kısıtlamadan da şık görünebilirsiniz.
Bebek

Bebekler İçin Gerekli Olmayan Malzemeler

Özellikle de ilk kez anne ve baba olacak çiftler, dünyaya gelecek bebekleri için alışveriş konusunda oldukça deneyimsiz oluyorlar. Bu konu da baba adaylarının öngörüleri annelere göre bebekler için gerekli olmayan malzemeler konusunda daha iyi işliyor.
Çocuk

Çocuklarla Hafta Sonu Yapılacak 5 İstanbul Etkinliği

Çocuklarla hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri sizler için sıraladık. Çocuklu ailelerin istedikleri gibi eğlenebilmelerinin, çocuk sahibi olmayan bireylere göre kat kat daha zor olduğu bilinenler arasında yer alıyor. Ancak bunu kolaylaştırmak bizlerin elinde.
Çocuk

Okul Öncesi Çocuklarda Yabancı Dil Eğitimi

Çocukların okul öncesi dönemde yabancı dil eğitimi alması son derece mümkündür. Bilindiği üzere çocuklar, dünyaya gelmelerinden sonra bilinçlerini kazanmaya başladıkları dönemden itibaren etrafı dinleyerek dil öğrenmeye başlarlar. Dünyaya hiçbir dil bilmeden gelirler ve etraflarını taklit etme yoluyla dil öğrenirler.
Çocuk

Çocuklarda Ara Öğünün Önemi Nedir?

Çocukta beslenme bozukluğu, pika ya da ruminasyon bozukluğu gibi yaşamını derinden etkileyebilecek bir yeme bozukluğu oluşmaması için ise beslenmenin düzene sokulması gerekmektedir. Bu yüzden çocuklarda ara öğün beslenmesi önemlidir.
Gebelik Süreci

Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hamile kadının ve bebeğin sağlığını en çok etkileyen durumlardan biri ise dış gebelik olarak görülmektedir. Peki dış gebelik belirtileri
Bebek

Bebekler İçin Uyku Müziği Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bebekler için uyku müziği, yeni ebeveyn olmuş anne babalar için bebek uyutmak çok zor olabilir. Bebeğinizi henüz tanımıyor olmanız ve onun nelerden hoşlanıp ne
Çocuk

Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır? Ailenin Önemi

Çocuklara nasıl davranılmalıdır, dünyaya bir çocuk getirmekten çok daha karmaşık bir durumdur. Geleneksel ebeveynliğe göre çocuk yapmak evin bereketini artırmak için yapılan bir etkinlik gibi görülüyordu.
Bebek

West Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

West Sendromu nedir? Bebekler ve çocukların beyinlerinde görülen çok büyük bir işlevsel sorundur. Bir çeşit çocuk epilepsisi olarak bilinir. Çocukluk döneminde %10 civarında West Sendromu görülebiliyorken, bebeklik döneminde bu oran %25'e kadar yükselebilir.
Çocuk

Çocukluk Depresyonu Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

Çocukluk depresyonu durumu sıklıkla olmasa da görülebilen bir psikolojik durumdur. Her çocuğun yaşam deneyimleri farklı olmakla birlikte, psikolojik gelişimleri de buna bağlı olarak farklı olabilir.
Bebek

Bebeklerde Cinsiyet Oluşumu Nasıl Gerçekleşir?

En önemli şeyin sağlık olduğu şu dönemde bazı ebeveynlerin çocuklarını cinsiyet baskısı olmadan yetiştirdikleri görülüyor. Bu durumda da önemli olan tek şey, çocuğun yaşam tercihleri oluyor. Şimdi bunları bir kenara bırakalım ve bebeğinizin cinsiyetinin ne zaman oluşmaya başladığına göz atalım.
Gebelik Süreci

Doğum Sırasında Salgılanan Hormonlar Nelerdir?

Doğum Sırasında Salgılanan Hormonlar - Adrenalin Hormonu: Adrenalin doğum sırasında çok büyük önem taşır. Çünkü bu hormon genellikle stres
Gebelik Süreci

Anne Karnında Bebek Ne Zaman Hareket Eder?

bebek anne karnındayken hareketlenmeye başlar. Bu erken dönem denilen dönemde hamileliğin 7. Haftasında bebeğin hafif de olsa hareketlenmeleri gözlemlenebilir
Anne Olmak

Doğum Sonrası (Postpartum) Depresyon Durumları

Postpartum Depresyonu Nedir? Doğum sonrası bu depresyonla nasıl başa çıkılır? Yapılması gerekenler
Bebek

ABÖS - Ani Bebek Ölümü Sendromu Nasıl Gerçekleşir?

ABÖS - Ani Bebek Ölümü Sendromu Nasıl Gerçekleşir? Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılabilir? Neden Ortaya Çıkar? uyku pozisyonu önemli mi?
Gebelik Süreci

Sezaryen Skar Gebelik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Birçok hamilelik aşaması vardır. Bu aşamalardan bir diğeri ise Skar gebeliktir. Skar gebelik nedir? Tedavisi ve süreci nasıl olmalıdır?
Bebek

Bebeklerde Göz Çapaklanması Oluşumu ve Temizlenmesi

Bebeklerde Göz Çapaklanması Oluşumu ve Temizlenmesi nasıl yapılmalı? gözlerde çapaklanma için masaj, Göz Çapağı Nasıl Geçer?
Bebek

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir? İlk Diş Ne Zaman Çıkar? ağrı için ne yapılmalı? jel kullanımı güvenli mi? Diş Çıkarma Ayları
Bebek

Bebeklerde Ağız Yaraları Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Bebeklerde Ağız Yaraları Neden Olur ve Nasıl Geçer? Tedavisi var mı? Hangi durumlar buna sebep olur? Annenin dikkat etmesi gerekenler neler?
Gebelik Süreci

Doğum Çeşitleri ve Doğum Yöntemleri

Doğum Çeşitleri ve Doğum Yöntemleri Nelerdir? Riskleri ve Yararları Nedir? Hangi Durumlarda Gangi Tür Tercih Edilir? İsteğe Bağlı mıdır?
Gebelik Süreci

Doğum Sancısı ve Doğum Aşamaları

Doğum Sancısı ve Doğum Aşamaları nelerdir? hangi aşamada ne kadar sancı olur? sancılar ne sıklıkla gelir? doğumun başladığı nasıl anlaşılır?