Gebelik Süreci

Yalancı Hamilelik (Pseudosyesis) Nedir? Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Yalancı Gebelik (Pseudosyesis) Nedir? Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir? Sahte Gebelik olarak da bilinen psödosezisi olan kadınlar, hamile olmadıkları halde öyle olduklarını düşünürler ve hatta hamilelik belirtileri yaşayabilirler. Durum hiçbir şekilde düşükle ilgili değildir. Psödosezide, bebek yoktur. Bu durum, nedenleri ve tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
Anne Olmak

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır? Riskleri ve Artıları Neler?

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır? Riskleri ve Artıları Neler? Tüp bebek tedavisi dünyadaki en etkili, yaygın olarak yapılan ve nihai infertilite tedavisidir. Yine de gerçekten ihtiyacı olmadıkça, çoğu insan bu destekli üreme teknolojisi (ART) ile ilgili adımlara neyin dahil olduğunu bilmez. Bu makaleyi tanıtım rehberiniz olarak düşünebilirsiniz. İlk olarak, IVF, özel bir laboratuvarda bir kadının vücudunun dışında bir yumurtanın döllenmesini içeren bir dizi prosedürdür. Genellikle hamile kalmaya çalışmanın diğer yöntemleri başarısız olduktan sonra yapılır.
Gebelik Süreci

Fetüs Dönemi Ne Zaman Sonlanır? Bebek Ne Zaman Oluşmaya Başlar? Zigot ve Embriyo Ne Demek?

Yumurtanın döllendiği günden dünyaya geldiği güne kadar, bebeğiniz bir dizi benzersiz gelişimsel aşamadan geçer. Peki fetüs dönemi ne zaman sonlanır,?
Gebelik Süreci

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (3. Hafta )

Demek hamile kalmaya hazırsınız. Tebrikler! Bir bebek sahibi olmaya karar vermek yaşamda çok büyük bir dönüm noktasıdır. Vücudunuz hamilelik için hazır mı?
Gebelik Süreci

Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?

İkiz Bebeğe Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir? Doğurganlık Tedavileri İle İkiz Bebeğe Hamile Kalmak
Gebelik Süreci

Diş Macunuyla Evde Gebelik Testi

Evde gebelik testi söz konusu olduğunda, diş macunu kullanmak muhtemelen aklınıza gelen son şeydir. Bu nedenle, bazı kadınların bir hamileliği onaylamak için diş macunuyla evde gebelik testi yaptığını öğrenmek sürpriz olabilir.
Gebelik Süreci

Hamile Kalmayı Zorlaştıran 6 Neden

Aslında, bir kadının bebek sahibi olmasını ve hamile kalmayı zorlaştıran birkaç şey var. Bu durum birkaç faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir, örneğin bir kadının
Gebelik Süreci

Çocuk Sahibi Olmak İsteyen Eşler İçin Doğurganlık Testi

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde genellikle bayanlar suçlanmaktadır. Aslında, bu doğru değil, çünkü doğurganlık sorunları hem karı hem de kocada ortaya çıkabilir.
Gebelik Süreci

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (4. Hafta )

Demek hamile kalmaya hazırsınız. Tebrikler! Bir bebek sahibi olmaya karar vermek yaşamda çok büyük bir dönüm noktasıdır. Vücudunuz hamilelik için hazır mı? İşte hamile kalmak için gün gün yapılması gerekenler
Anne Olmak

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (2. Hafta )

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (2. Hafta) yoga işe yarar mı? alkol ve sigara ne kadar etki eder? adet döngüsü ne olmalı?
Anne Olmak

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (1. Hafta )

Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler (1. Hafta ) iyi beslenme ne kadar önemli? doğum kontrolü bırakılmalı mı? folik asit ve egzersiz...
Gebelik Süreci

Erken Gebelik Nedir? Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Erken Gebelik Nedir? Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir? adet döneminde gecikme olur mu? Nasıl Değişiklikler Olur? yumurta ne zaman döllenir
Gebelik Süreci

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Nasıl Gerçekleşir?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Nasıl Gerçekleşir? Hangi Şartlarda Uygulanır? Nasıl yapılır? Riskleri nelerdir? Her çift yaptırabilir mi?
Gebelik Süreci

Gebelik Testi Nedir? Gebelik Testinde Öne Çıkan 5 Marka

Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için birçok yöntemden biri de eczaneden alınan gebelik testi ile yapılmaktadır. Diğer yöntemler arasında hastanede yaptırılması gereken kan ve idrar testinin yanı sıra, evde yapılabilecek çamaşır suyu, karbonat, diş macunu, şarap gibi karışım malzemeleriyle yapılan testler bulunuyor.
Gebelik Süreci

Gebelik Testi Sonucu Hakkında Merak Edilen Her Şey

Şarap, diş macunu, sabun, karbonat, şeker, sirke, çamaşır suyu ya da karahindiba ile yaptığınız karışımlardan gebelik testi mi yapmaya çalışıyorsunuz? Karışımı yaptınız. Ama sonucun ne olduğunu anlamadınız mı? He
Gebelik Süreci

Çikolata Kistleri ve Hamilelik Arasındaki İlişki?

Çikolata kistleri genellikle belirti vermez. Bu nedenle ultrason, tomografi ve MR gibi araçlar aracılığıyla görüntülenebilir ve tanısı konulabilir. Kadının bunu kendi başına öğrenmesi çok mümkün değildir, ancak
Anne Olmak

Doğurganlık Aşısı ve Faydaları Nelerdir?

Doğurganlık aşısı tedavisinin kullanıldığı kadınların, kullanılmayan kadınlara oranla yaklaşık olarak %42 oranında daha fazla kişinin başarılı hamilelik yaşadığı görülmüştür. Ancak aşı uygulanmayan ve tüp bebek tedavisinde sorun yaşayan kadınların % 24'ünün hamile kalmayı başardığı görülmüştür.
Gebelik Süreci

Başarısız Tüp Bebek Tedavisi Nedenleri Nelerdir?

Birkaç kez denendikten sonra başarısız tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalınamıyorsa bunun altında yatan başka sorunlar olduğu bilinmelidir. Bu sorunların tespitine yardımcı olabilecek şeylerden biri histeroskopidir.
Gebelik Süreci

Hamilelikte Meme Kanseri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hamilelikte meme kanseri, bilindiği üzere gelmiş geçmiş en tehlikeli ve riskli hastalıklarından biridir. Ancak modern çağın ve tıbbın ilerlemesiyle erken t
Gebelik Süreci

Hamile Kalmadan Önce Bırakılması Gerekenler?

Hamile kalmadan önce ve hamilelik sırasında koruduğunuz beslenme alışkanlığı çok önemlidir. Ne kadar zararlı besin tüketilirse bebeğe o kadar çok olumsuz etkisi olacaktır. Bol vitamin, kalsiyum, protein alınmalı ve karbonhidrat ile yağ alımı dengede tutulmalıdır.
Anne Olmak

Rüyada Anne Olmak Ne Anlama Gelir?

Rüyada anne olmak ne anlama gelir, kimilerine göre gizemli bir şeydir. Aslında her şeyin bilimsel bir açıklaması olsa da insanların çoğu rüyanın mistik tarafına inanmak ister.
Gebelik Süreci

Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamilelik Nasıl Anlaşılır?

Hamilelik belirtileri herkes için farklı seyredebilir. Yani regl gecikmesi, mide bulantısı, halsizlik, yorgunluk gibi belirtiler herkes için geçerli değildir. Bazı hamile kadınların regl olmaya devam ettiği görülmektedir. Bu durumda hamile olan kadın, hamileliği birkaç aya varana ve karnı belirginleşene kadar hamile olduğunu anla