Anne Olmak

2022 Yılında Doğum Parası Ne Kadar?

Doğum parası ne kadar 2022 yılı hesaplamasına göre? Doğum parası ne kadar? Doğum parası nasıl alınır? Doğum parası almak için nasıl başvuru yapılır? Doğumun ikiz veya üçüz olması gibi durumlarda izne, 2 hafta daha ek getiriliyor.
Anne Olmak

Emzirme Döneminde Alerji İlaçları Almak Güvenli mi? Tehlikeleri Neler?

Emzirme Döneminde Alerji İlaçları Almak Güvenli mi? Tehlikeleri Neler? Emzirme döneminde alerji ilacı almak normalden riskli olabilir. Hangi ilaçları almanın güvenli olduğunu tam olarak bilmeniz gerekir. Diğer ilaçlarda olduğu gibi, emzirme sırasında yeni bir ilaç almadan önce daima doktorunuza veya bebeğinizin çocuk doktoruna danışmalısınız.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Diyet Yeme-İçme Önerileri

Hamileliğiniz sırasında kazandığınız ekstra kilolardan kurtulmak zor olabilir. Doğum sonrası kilonuza geri dönmeniz için hangi yiyeceklerin size yardımcı olabileceğini öğrenin.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Preeklampsi Nedir? Tedavisi Nelerdir?

Doğum sonrası sağlığı ve “dördüncü trimesterde bir kadının vücudunun neler yaşayabileceğini” öğrenirken dikkate alınması gereken çok şey var. Enfeksiyon ve anormal vajinal kanama gibi bazı durumlar daha yaygın olmasına rağmen, diğerleri değildir. Bu koşullardan biri doğum sonrası preeklampsidir.
Anne Olmak

Çalışan Anneler Maddi Destek Alabilirler Mi? Şartlar Nelerdir?

Son yirmi yıllık süreçte kadınların iş hayatında daha çok yer aldığını söylemek gerekir. Bir başka deyişle, üniversite mezunu kadınlar; çocuk sahibi olsalar dahi çalışmaya devam etmeyi tercih ediyorlar. Çalışan annelere devlet maddi olarak destek sağlamaktadır. Peki şartlar ne?
Gebelik Süreci

Yenidoğan Bebekler İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Yenidoğan bebeğiniz için hazırlığınızı yaptınız mı? Bu malzemeleri doğum gerçekleşir gerçekleşmez elde edemeyebilirsiniz. Ancak doğumun yaklaştığını düşündüğünüz dönemde hazırlık amaçlı olarak bebeğin ihtiyacı olabilecek her şeyi almaya başlayabilirsiniz.
Anne Olmak

Hamilelik Kilolarından Kurtulmak? Hızlı Kilo Vermeniz İçin 15 İpucu

Yeni annelerin endişe ettiği en yaygın şeylerden biri kilo verirken bebeğin sütünde azalma olmasıdır. İşte hamilelik kilolarından kurtulmak için yardımcı olabilecek 15 ipucu...
Anne Olmak

Milia (Süt Lekesi) Nedir? Nedenleri ve Tedavi Süreci

Yeni doğanda milia yani süt lekeleri görmek endişe kaynağı değildir. Bu makale, bu küçük beyaz çarpmaların arkasında ne olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Milia (Süt lekesi) önleme ve tedavi uygulamaları için diğer yeni doğan konular hakkında daha fazla bilgi edinin.
Gebelik Süreci

Sezaryen Sonrası Kanama ve Şişlik Neden olur? Neler Yapılmalı?

Sezaryen, bebeklerin normal doğum dışındaki bebek doğum yöntemlerinden birisidir. Ayrıca, cerrahi operasyondur ve sezaryen sonrası kanama ve şişlik görülebilir.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Hemoroid ve Kabızlık Belirtileri ve Tedavisi

Hamilelik sonrası, özellikle vajinal doğumdan sonra kadınlar için nispeten yaygın bir komplikasyondur. Neyse ki, doğum sonrası hemoroid ve kabızlık çok fazla rahatlama bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Doğum sonrası basur durumundan nasıl kurtulabilirsiniz. Tedavi yöntemlerini sizler için hazırladık.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Karın Ağrısı Neden Olur?

Doğum yaptıktan hemen sonra, kendinizi yorgun hissedeceksiniz, ancak doğum sonrası karın ağrısı yaşamanız beklenmemektedir. Postpartum dönem doğumdan sonraki ilk 6 haftayı ifade eder. Vücudunuzun hamile kalmadan önceki durumuna geri döndüğü dönemdir. Bu makaleyi okuduğunuzda, doğum sonrası karın ağrınızın ardında ne gizlendiğini, bebeğinize ve kendinize bakmak için nasıl iyileştirebileceğinizi öğreneceksiniz.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Hormonlar Nasıl Değişir? Değişimler Ne Kadar Etkilidir?

Birçok kadın doğum sonrası hormonlar ile birlikte psikolojik ve fiziksel değişimler yaşar. Bu değişimlerle birlikte: zaman zaman kilolarda dalgalanmalar olacağını, ciltte ve / veya saçlarda değişiklikler görüleceğini ve göğüslerin yenidoğanlar için süt üretmeye başlayacağını tüm anneler bilir ve deneyimler. Bununla birlikte, birçok kadın hamilelik sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek zihinsel ve psikolojik değişikliklere hazır değildir. İyi haber şu ki, bu değişiklikler genellikle geçicidir ve doğumdan sonra sizin biraz “karamsar” ya da “üzgün” hissetmenizi sağlayacak hormon değişikliklerinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Anne Bakımı Nasıl Olmalı? Beslenme Emzirme ve Cinsel Sağlık

Doğum Sonrası Anne Bakımı Nasıl Olmalı? Beslenme Emzirme ve Cinsel Sağlık... Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesi büyük bir sevinç kaynağı olmasının yanında sorumlulukları da beraberinde getirir. Yeni anne ve etrafındakiler bebeğin sağlığını daima gözetmelidir. Bununla birlikte, doğum sonrası anne bakımı da bebeğin ve annenin sağlığı için özellikle dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Cinsellik ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğum Sonrası Cinsellik ve Dikkat Edilmesi Gerekenler... Doğum sonrası ilişki (seks) aklınızdaki son şey olabilir. Aşağıda sıralayacağımız 5 gerçeğin farkında olmak, ilişkinizi daha verimli bir şekilde yaşamanıza olanak sağlayabilir.
Anne Olmak

Babalarda Doğum Sonrası Depresyonu Neden Olur?

Babalarda Doğum Sonrası Depresyonu Neden Olur? Sevinç paketiniz geldikten bir süre sonra, eşiniz davranışında olumsuz değişiklikler göstermeye başlar. İster inanın ister inanmayın, babalarda doğum sonrası depresyonu olabilir. Evet, gerçek ve zamanında düzeltici önlemler almak için bilmeniz gereken belirtilerin listesi.
Anne Olmak

Normal Doğum Sonrası Vajina ve Rahim Hakkında 8 Önemli Husus

Normal Doğum Sonrası Vjina ve Rahim Hakkında 8 Önemli Husus... Doğal olarak, bir kadının normal doğum sonrası vajinası değişir. Doğumdan sonra ne beklemeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Korunma Yöntemleri Ria, Spiral ve Diğer Seçenekler

Doğum Sonrası Korunma Yöntemleri Ria, Spiral ve Diğer Seçenekler... Doğum sonrası korunma yöntemi olarak RİA'yı kullanmayı düşünüyor musunuz? O zaman bu soruların cevaplarını bildiğinizden emin olun.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Depresyon Nedir? Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Doğum Sonrası Depresyon Nedir? Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bir bebeği doğurmak ve yeni hayata alışmak hiç de kolay değildir ve yeni annelerin sürekli yorgun hissetmesi normaldir. Ancak doğumdan sonra üzgün, endişeli ve umutsuz hissetmeye başlarsanız, bunlar doğum sonrası depresyon olarak bilinen gerçekten ciddi bir sorunun uyarı işaretleri olabilir.
Anne Olmak

Anne Sütü Nasıl Arttırılır? Süt Üretimini Ne Etkiler? Bebeği Ne Kadar Beslemek Gerek?

Anne Sütü Nasıl Arttırılır? Süt Üretimini Ne Etkiler? Bebeği Ne Kadar Beslemek Gerek? Emzirmeye başladığınızda, bebeğinizin düzgün beslenip beslenmediğini merak edebilirsiniz. Bebeğinizin kilo almadığını veya çok fazla kaka yapmadığını fark ederseniz, bu durum bebeğinizin yeterli miktarda anne sütü almadığının göstergesi olabilir. Bu, bebeğiniz doğru şekilde kilitlenmiyorsa veya daha nadir durumlarda süt kaynağınız azaldığında oluşabilecek bir durumdur. Fakat, çoğu anne bebeklerinin içebileceğinden üçte bir oranında daha fazla anne sütü üretir. Emzirme probleminiz varsa doktorunuzla konuşmak her zaman akıllıca olacaktır. Süt üretim seviyelerinizden endişe ediyorsanız, sütünüzü doğal olarak artırmanın yollarını keşfetmek için okumaya devam edin.
Anne Olmak

Emzirme Dönemi Soğuk Algınlığı İlacı Kullanılır mı?

Emzirme Dönemi Soğuk Algınlığı İlacı Kullanılır mı? Emzirme dönemi için soğuk algınlığı ilacı kullanmak o kadar kolay değil. Çünkü takip edilmesi gereken bazı sınırlamalar var. Makalemizde emzirme dönemi için doğru soğuk algınlığı ilacını nasıl seçeceğinizi öğrenin! Yeni ilaçlar veya doğal ilaçlar almadan önce daima doktorunuzla konuşun.
Anne Olmak

Doğum Sonrası Kilo Vermek İçin Hızlı ve Doğal Yollar

Doğum Sonrası Kilo Vermek İçin Hızlı ve Doğal Yollar... Doğum yaptıktan sonra kilo vermeye çalışmak zor bir süreç olabilir, ancak hamilelik kilonuzu şifalı otlara ve takviyelere başvurmadan kaybedebilirsiniz. Uzmanlara göre, hamileliğine normal bir ağırlıkta başlayan ortalama bir kadın, hamilelik sırasında kazandığı ağırlığın sadece yüzde 80'ini kaybediyor ve obez bir kadın hamilelik ağırlığının sadece yüzde 60'ını kaybediyor. Hamilelik öncesi kilonuza geri dönmeniz, kendinizi daha iyi hissetmenize, bebeğinize bakmanız için daha fazla enerji vermenize ve aşırı kilolu veya obez olmakla ilişkili bazı sağlık risklerinden kaçınmamıza yardımcı olabilir.
Anne Olmak

Emzirme Döneminde Meme İltihabı Neden Olur? Belirti ve Tedaviler

Emzirme Döneminde Meme İltihabı Neden Olur? Belirti ve Tedaviler... Meme İltihabı (Mastitis), meme dokusunun, özellikle emziren bir kadındaki süt kanallarının ve bezlerin iltihaplanmasıdır. Mastitis yaygındır, yaklaşık 5 kadından 1'inde görülür. Bu vakaların yarısı emzirmenin ilk 4 haftasında çatlak meme uçları, pozisyonlama problemleri ve göğüs büyütme en sık görülür.