Çocuk

Hiperaktivite Bozukluğu ve Başa Çıkma Yolları

Ebeveynlerin uzman yardımı almaktan kaçınması ve hiperaktivite bozukluğu hastalığını kabul etmemesi sorunu daha da büyük bir hale getirecektir.
Çocuk

Çocukluk Depresyonu Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

Çocukluk depresyonu durumu sıklıkla olmasa da görülebilen bir psikolojik durumdur. Her çocuğun yaşam deneyimleri farklı olmakla birlikte, psikolojik gelişimleri de buna bağlı olarak farklı olabilir.
Çocuk

Çocuklarda Yeme Bozukluğu Neden Olur?

Çocuklarda yeme alışkanlıkları farklılık gösterebilir, bunun anlamı çocuklarda yeme bozukluğu olduğu değildir. Her çocuğun hayata gözlerini ilk kez açtığı andan itibaren aileden gelen alışkanlıklar, gelenekler ve yetiştirme biçimiyle yeme alışkanlığı da farklılık gösterecektir.
Çocuk

Çocuk Yogası Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Yoğun bir yaşama ve iş hayatına sahip anne ve babaların çocukları, ebeveynlerine bağlı olarak daha fazla stres sahibi oluyor. Çocukları kendi koşuşturmacalarına dahil eden anne babalar için yeni çözüm ise çocuk yogası oluyor.
Çocuk

Çocuklarda Astım Nedenleri ve Belirtileri

Astım, akciğerlerin kronik geri dönüşümlü bir enflamatuar hastalığıdır. Günümüzde yaygınlığı yüzde 8,4'dür ve artmaktadır. Çocuklarda astım (yüzde 9,4) yetişkinlere (yüzde 7,7) göre daha yaygındır.
Çocuk

Çocuklarda ishal Neden Olur? Dehidrasyon Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Çocuklarda ishal Neden Olur? Dehidrasyon Tanı ve Tedavi Yöntemleri... Makalemizde: Çocuklarda ishal nedenleri nelerdir? İshal ne kadar sürer? Akut ishal Tehlikeli mi? Dehidrasyon belirtileri nelerdir? Tedavi için doktora ne zaman gitmeliyim? Sorularını sizler için derledik.
Çocuk

Peliomyelit – Çocuk Felci Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Çocuk felci, sinir sistemine saldıran virüslerin yol açtığı peliomyelit olarak da bilinen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Aşılama sayesinde, poliomyelit çoğu ülkede pratik olarak ortadan kalkmıştır. Özellikle ülkemizde onlarca yıldır süren aşılamalar sayesinde nadir görünmektedir.
Çocuk

Çocuklarda Kuru Cilt ve Egzama İçin Öneriler ve Yapılması Gerekenler

Çocuklarda Kuru Cilt ve Egzama İçin Öneriler ve Yapılması Gerekenler... Çocuğunuzun kuru veya hasarlı cildi mi var? Çocuklarda kuru cilt biraz yaygın bir sorundur. Kişiye özel bakım, yumuşak ve pürüzsüz cildini geri kazanmasını sağlayacaktır.
Çocuk

Kızamık Hastalığı Tanı Belirti ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kızamık Hastalığı Tanı Belirti ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Kızamık hastalığı ciddi ve oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Kızamık, enfekte olanların burun ve boğazından damlacıklar yoluyla havadan yayılan bir hastalıktır. Bağışıklama kampanyalarının etkinliği sayesinde daha nadir hale gelmiştir. Ancak bugün bile bazen kızamık salgınları yaşanmaktadır. Kızamık, küresel olarak küçük çocuklar arasında en önemli ölüm nedenlerinden biri olmaya devam etmektedir. Yine de bu hastalığa karşı güvenli ve etkili bir aşı bulunmaktadır.
Çocuk

Kawasaki Hastalığı Sendromu Nedir? Belirti Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Kawasaki Hastalığı Sendromu Nedir? Belirti Tanı ve Tedavi Yöntemleri... Kawasaki hastalığı, kan akışını kısıtlayan ve hayati organlara ve dokulara zarar verebilen kan damarlarının iltihabı ile karakterize nadir görülen bir vaskülit türüdür.
Çocuk

Çocukluk Dönemi Solunum Yolu Hastalıkları Rehberiniz

Çocukluk Dönemi Solunum Yolu Hastalıkları Rehberiniz... Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları, özellikle kardeşleri olan, kreş veya okula giden çocuklarda çok yaygındır. Çocuğunuz her yıl ortalama altı solunum yolu enfeksiyonu geliştirir. Yaygın soğuk algınlığı ve esas olarak burun ve boğazda semptomlar üreten grip dışında, virüsler de küçük çocukların alt solunum yollarında (nefes borusu, hava yolları ve akciğerler) enfeksiyonlara neden olur. Krup, bronşit, bronşiolit ve pnömoni gibi alt solunum yolu enfeksiyonları hücreleri istila eder ve iltihap ve mukus üretimini tetikler. Bu, burun tıkanıklığına, burun akıntısına, cızırtılı boğaz ve öksürüğe yol açar, bu da 14 güne kadar sürebilir. 39 °C ila 41 °C kadar yüksek bir sıcaklığa sahip ateş de çok yaygındır. Çocuğunuza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey olduğu için, genellikle hastalığın ilk belirtisinde çocuk doktoru ile görüşmek en iyi çözüm olacaktır.
Çocuk

Çocuklarda Gıda Alerjisi Riskleri Nasıl Azaltılır? Önemli İpuçları

Çocuklarda Gıda Alerjisi Riskleri Nasıl Azaltılır? Önemli İpuçları... Son yıllarda hem ülkemizde hem de küresel olarak alerjik hastalıklarda çarpıcı bir artış oldu; o kadar ki kendimizi “alerji salgını” diyebileceğimiz şeyin ortasında buluyoruz. Avrupa Alerji Vakfı'na göre, ailesinde alerji öyküsü olmayan bir bebeğin, yaşamının ilk birkaç yılında alerjik bir durum geliştirme riski %15 'tir. Bir ebeveynin alerjisi varsa, çocuğun riski %40 ila %50 arasında artar. Her iki ebeveynin de alerjisi varsa, risk %60 ila %80 arasında artar. Gıda alerjisine sahip kardeşleri olan bir çocuğun da alerji geliştirme riski önemli ölçüde artar.
Çocuk

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunu Anlamak

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunu Anlamak... Bugün, dikkat eksikliği, hiperaktivite tanısı almış birisiyle iletişime geçmek, herhangi bir ruhsal sağlık sorunu olmayan birisiyle iletişim kurmak gibidir. Fakat, bu durum büyük ölçüde yanlış anlaşılmaya devam etmektedir.
Çocuk

Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı - DEHB Nedeni Tanı ve Tedavi Yontemleri?

Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı (DEHB) Nedenleri Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli? DEHB, çocuklarda dikkat dağınıklığı ve dürtüsellik bir kişinin öğrenme ve sosyalleşme yeteneğini etkileyebilecek gelişimsel bir sorundur. Tüm küçük çocukların sınırlı bir ilgi alanı vardır ve bazen düşünmeden bir şeyler yaparlar. Oyalama ve dürtüsellik seviyesi o kadar şiddetli hale gelirse, çocuğunuzun sağlıklı ilişkiler öğrenme ve / veya geliştirme yeteneğine müdahale ederse, bunlar DEHB'nin bir işareti olabilir.
Çocuk

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı İçin Bilimsel İpuçları ve Tavsiyeler

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı İçin Bilimsel İpuçları ve Tavsiyeler... Çocuklar için ağız bakımı söz konusu olduğunda, iyi bir başlangıç yapmak şarttır. Dişler çene gelişimi, yeme ve konuşmada önemli bir rol oynar. Başından beri sağlıklı ve bakımlı olmaları gerekir.
Çocuk

Çocuklarda Obezite Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Çocuklarda Obezite Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Obezite, sağlığınızı etkileyebilecek aşırı vücut ağırlığını tanımlamak için kullanılan tıbbi bir terimdir. Çocuklarda obezite, şimdi ve gelecekte sağlık sorunları açısından daha büyük risk altındadır. Sağlıklı beslenme ve aktivite kurallarına uymak, çocuğunuzun sağlıklı bir kiloya sahip olmasına yardımcı olabileceğiniz anlamına gelir.
Çocuk

Çocuklarda Gıda Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir veya Azaltılır? Uzman İpuçları

Çocuklarda Gıda Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir veya Azaltılır? Çocuklarda gıda alerjisi, paketli gıdaların ve koruyucu kullanımlarının yaygınlaştırılması ile birlikte artış göstermeye devam ediyor. Tüm bunlara rağmen çocuğunuzdaki gıda alerjisi risklerini önlemeye yardımcı olmak adına izleyebileceğiniz çeşitli yollar bulunmaktadır. Gıda alerjisi riski taşıdığınızda, az miktarda yemek bile reaksiyona neden olabilir. Çoğu hafif ila orta derecede olacaktır, ancak bazı durumlarda anafilaksi olarak bilinen hayatı tehdit eden semptomlara yol açabilir. Çocuğunuzun şişen bir ağız, dil veya dudak gibi ciddi bir reaksiyonu varsa veya nefes almakta zorluk çekiyorsa veya bayılırsa, acilen 112'yi arayınız.
Çocuk

Çocuklarda Gece Terörü Nedir? Neden Görülür? Tedavisi Var mı?

Çocuklarda Gece Terörü Nedir? Neden Görülür? Tedavisi Var mı? Gençlerde ve çocuklarda gece terörü çok korkutucu ve kafa karıştırıcı olabilir, genellikle onlarla uğraşmak zorunda olan ebeveyn için gece terörünü deneyimleyen çocuktan daha yorucu olabilir. Gece terörü tıbben kafa karışıklığı uyarısı olarak bilinir ve yürümeye başlayan ve okul öncesi çocukların yaklaşık %15 'ini etkilediği düşünülmektedir. Genellikle gecenin ilk üçte birinde görülürler ve aşırı yorgun olan veya yaşamlarında ciddi bir fiziksel veya duygusal kargaşa yaşayan çocuklar arasında daha yaygındır.
Çocuk

Çocuklarda Aşırı Konuşma Neden Olur? Hangi Doktora Gidilmeli?

Çocuklarda Aşırı Konuşma Neden Olur? Hangi Doktora Gidilmeli? Çoğu ebeveyn çocuklarının ilk sözlerini bekleyemez. Ancak 3 yaş civarında, ebeveynler genellikle gün boyunca sadece birkaç dakika sessizlik ister. Özellikle okul öncesi çocuklarda aşırı konuşma yaygındır ve başlarındaki her düşünceyi bitmeyen bir akışta anlatmak isterler. Sizinle veya sadece kendileriyle konuşmak, çocukların bilgileri öğrenme, işleme koyma ve özümseme yollarından biridir, bu nedenle bu durumu engellemek istemezsiniz. Ancak toplum, çocukların yalnızca belirli zamanlarda konuşmayı öğrenmelerini ister. Araştırma gerektiren bir gelişimsel bozukluğu olmayan çoğu çocuk bunu doğal olarak öğrenir.
Çocuk

Yürümeye Başlayan Çocuklarda Demir Eksikliği ve Çözümleri

Yürümeye Başlayan Çocuklarda Demir Eksikliği ve Çözümleri... Yeni yürümeye başlayan çocuklarda demir eksikliği sık görülen bir durumdur. Çocuklar bu evrede hızlı büyümeleri nedeniyle yetişkinlere göre daha yüksek demir gereksinimlerine sahiptir. Ancak çocuğunuzun yeterli miktarda demir almasını sağlamak zor değildir. Uzmanlara göre, 1 ve 3 yaş arasındaki bir çocuğun günde 7 miligram demire ihtiyacı vardır ve 4 yaşında demirinin günde 10 miligrama yükselmesi gerekir. Çocuklar için çok sayıda çocuk dostu yiyecek demir açısından zengindir ve ayrıca bebeğinizin vücudunun yediği yiyeceklerde bulunan tüm demiri kullanmasını sağlamak için birkaç detayı da öğrenebilirsiniz.
Çocuk

Çocuklar için Hindistan Cevizi Suyu ve 10 Harika Sağlık Faydası

Çocuklar için Hindistan Cevizi Suyu ve 10 Harika Faydası... Çocuğunuz için doğal, besleyici bir içecek mi arıyorsunuz? Küçük meleğinizin dehidrasyon ve idrar yolu enfeksiyonlarına maruz kalmasını önlemek istiyor musunuz? Çocuğunuzun diyetine biraz hindistan cevizi suyu ekleyerek bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
Çocuk

Dil Gelişimi Çocuk İçin Neden Önemli? Hangi Durumda Doktora Görünmeli?

Dil Gelişimi Çocuk İçin Neden Önemli? Hangi Durumda Doktora Görünmeli? Dil, bir kişinin iletişim kurmasını sağlayan önemli bir beceridir. Bir çocuk, ihtiyaçlarını karşılamak için ağlayan bir bebek tarafından görüldüğü gibi, kelimeler kullanmadan önce dil geliştirmeye başlar. Dil becerilerindeki bir gecikme, bir çocuk için hayal kırıklığına ve iletmeye çalıştığı şey hakkında yanlış iletişim kurmaya neden olabilir. Dil gelişimi, başkalarıyla anlamlı bir şekilde bilgi alışverişinde bulunmak için çocuk açısından önemlidir.