Bebek

Bebekler için Ek Gıda Beslenme Tablosu

Bebekler için ek gıda beslenme tablosu oldukça önemlidir. Annelerin, bebek gelişim aylarında, belli bir süreden sonra her gıdayı sevebileceği ek tarifler araştırmaktadır. Bir diğer adı BLW yöntemi olan bu süreçte annelerin 6. aydan sonra bebeklerine vereceği besinler, sağlık ve gelişimleri için oldukça önemlidir.
Bebek

İştahsız Bebekler İçin Çorba Tarifleri

İştahsız bebekler için çorba tarifleri arıyorsunuz, çünkü bebeğinizin yeterince beslenmediğini düşünüyorsunuz. Peki, bebeğiniz gerçekten iştahsız mı yoksa bebek beslenme düzeni mi yok? Bu ikisinin ayrımını doğru yapmak gerekir.
Bebek

Bebekler İçin İrmikli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bebekler için irmikli muhallebi nasıl yapılır sorusu internette birçok anne tarafından aranmaktadır. İrmik bebeklere nasıl verilir diye düşünecek olursak, gerek çorbalarında, gerekse de tatlılarında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir gıda türüdür. 6. Aydan itibaren bebeklere irmik verilir.
Bebek

Bebekler İçin İlikli Kemik Suyu Çorbası Nasıl Yapılır

Bebekler için ilikli kemik suyu çorbası gelişim temellerini oluşturur. Pek çok meyve ve sebze, gelişim ve bağışıklığı desteklerken, kemik suyu bağışıklığın ol
Bebek

Bebeklerde Gaz Yapmayan Yoğurt Çorbası Tarifi

Bebekler için süt, bir yaşına kadar önerilmezken, altı aylık bebeklere ilk ek gıda deneyimleri için yoğurt tavsiye edilir. +7 Aylık bebekler için gaz yapmayan yoğurt çorbası tarifi vereceğiz. Ayrıca milli yiyeceğimiz olması ve evlerde de kolayca hazırlanabildiği için gönül rahatlığı ile tüketilebilir.
Bebek

Ebeveynler İçin Bebek Bardağı Klavuzu

Çocuklar her zaman daha fazla bağımsızlık ister. Yemek masalarında sizin tabak ve bardaklarınıza ulaşmaya çalışmalarını fark ettiyseniz bebek bardağı için doğru zaman olabilir. Makalemizde bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.
Bebek

Bebekler için Devam Sütü Ne Kadar Verilmeli? Beslenme İpuçları Nelerdir?

Bebekler için Devam Sütü Ne Kadar Verilmeli? Beslenme İpuçları Nelerdir? Emzirme ile mi yoksa devam sütü ile mi beslemelisiniz? Emzirmenin aksine, bir besleme şeklini tercih ettiğinizde, bebeğe her gün ne kadar verileceğini bilmeniz gerekir. Bebeğin yaşı, kilosu ve sadece mama ile besleyip beslemediğiniz veya anne sütü ya da katıların yanında ek olarak mı verdiğinizle alakalıdır. İşte bir bebeğe ne kadar mama veya devam sütünün verileceğine karar vermeden önce bilmeniz gereken önemli noktalar.
Bebek

Bebek Maması Nasıl Seçilmeli ve Ne Kadar Verilmeli?

Bebek Maması Nasıl Seçilmeli? Mama Nasıl ve Ne Kadar Verilir? Emzirme sizin için bir seçenek değilse veya sizin seçiminiz değilse, Bebek Maması deneyebilirsiniz. Bebek maması anne sütüne sağlıklı bir alternatiftir ve bebeklere büyümeleri ve gelişmeleri için ihtiyaç duydukları besinleri sağlar. Beslenme, bebeğinize besinlerden daha fazlasını vermek anlamına gelir.
Bebek

Ek Gıdaya Geçişte Bebekler İçin 3 Gün Kuralı Nedir? BLW Geçiş Dönemi

Ek gıdaya geçişte bebekler için 3 gün kuralı nedir? Blw döneminde 3 gün kuralına nasıl uyulur? Ek gıda geçiş sürecinde 3 gün kuralı için bilmeniz gerekenler.
Bebek

Bebeklerde Dengeli Beslenme Ne Kadar Önemli? Katı Gıdalar ve Diğerleri

Bebeklerde Dengeli Beslenme Ne Kadar Önemli?... Ebeveynlerin rolü, bebeklerinin günlük ihtiyaçlarının gelişimlerini tamamlayıncaya kadar karşılanmasını sağlamaktır. Beslenme sağlığın temelini oluşturduğundan, iyi seçimler yapmak önemlidir.
Bebek

Tek Memeden Emzirme Nedeni Nedir? Bebek Neden Tek Göğüsü Tercih Eder?

Tek Memeden Emzirme Nedeni Nedir? Bebek Neden Tek Göğsü Tercih Eder? Bir bebeğin hayatının ilk altı ayında özel emzirme önerilir. Anne sütü, bir bebeğin altı aya kadar ihtiyacı olan tüm besinleri sağlar. Bebekler genellikle her iki göğüsten de beslenir. Bununla birlikte, bazen, bebeğin bir memede beslenmeyi tercih ettiğini fark edebilirsiniz. Bebek tarafından tek taraflı emzirme çoğu kadın için normal olabilir. Bir bebeğin tek taraflı emzirmeyi tercih etmesinin birkaç nedeni vardır. Tek taraflı emzirmenin nedenleri ve yan etkileri ve bununla nasıl başa çıkılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleyi okumaya devam edin.
Bebek

Bebeklere Meyve Vermek Ne Kadar Faydalı? Fazlası Zararlı mı?

Bebeklere Meyve Vermek Ne Kadar Faydalı? Fazlası Zararlı mı? Çocuğunuz abur cubur yerine atıştırmalık için meyve isterse muhtemelen bu sizin için iyi bir haber. Bebeklere meyve vermek her ne kadar önemli olsa da yediği tek şey meyve ise, çocuğunuz büyümesi ve gelişimi için hayati önem taşıyan diğer besin maddelerini alamayabilir. Meyve, çocuğunuzu sağlıklı tutan temel vitaminler ve mineraller içerir.
Bebek

Bebek Maması mı Tam yağlı süt mü? Hangisi Neden Kullanılmalı?

Bebek Maması mı,Tam yağlı süt mü? Hangisi Neden Kullanılmalı? Uzmanlar, 12 aylık olana kadar bebeklerin emzirilmesini önermektedir. Bununla birlikte, tüm anneler bebeklerini fiziksel olarak emziremez veya emzirmeyi seçemez. Bu durumlarda, ebeveynlerin bebek maması veya tam yağlı süt gibi başka bir beslenme kaynağına güvenmeleri gerekir. Birçok beslenme farklılığında, tam yağlı süt ve bebek maması ürünlerine eşdeğer olmaktan uzaktır. Bu beslenme farklılıkları ve yüksek alerji riski nedeniyle, WHO Beslenme Komitesi 12 aylıktan küçük bebekler için tam yağlı süt de dahil olmak üzere herhangi bir inek sütü kullanılmasını tavsiye etmemektedir.
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Büyüme Aşamaları Nelerdir?

Yenidoğan Bebeklerde Büyüme Aşamaları nelerdir? Her yenidoğan bebeğin değişen mizaçları ve gelişim modelleri bulunmaktadır. Yenidoğan bebeklerde büyüme aşaması sadece üç ay sürer ve büyüdükçe, bu kişilik özellikleri daha belirgin hale gelecektir. Normal gelişim modelleri bir bebekten diğerine değişmekle birlikte, sağlıklı yenidoğanların geçeceği bazı gelişimsel büyüme aşamaları bulunmaktadır.
Bebek

Bebeklerde Gaz Sorunu Hangi Yiyeceklerle Oluşur

Bebeklerde gaz, en sık yaşanan sorunlardandır. Fasulye, kızarmış yemekler, lahana, karnabahar, bakliyatların çoğu, süt ve süt ürünleri, şarküteri ürünleri, kahve, soğan, sarımsak, portakal, greyfurt ve mandalina bebeklerde gaz sorunu oluşturan yiyecekler arasındadır. Bebek bunları direkt kendisi tüketmese bile eğer anne yiyorsa ve emziriyorsa sütten geçer. Bakliyat tüketiminde gaz sorunu engellemek için pişireceğiniz bakliyatı bir gün önceden suya koymanız ve içine iki çay kaşığı karbonat eklediğiniz taktirde karbonat, içindeki gazın çoğunu emer. Bakliyatları pişirme esnasında içlerine iki çay kaşığı kimyon eklerseniz gaz sorunları için etkili bir çözüm olur. Pişireceğiniz çoğu yemek çeşidine kimyon ekleyerek oluşan ve oluşması muhtemel gaz problemlerini rahatça çözebilirsiniz.
Bebek

Bebekler İçin Ton Balığı Güvenlik, Sağlık Faydaları, Riskler ve Tarifler

Bebekler İçin Ton Balığı... Ton balığı, dünyanın en çok yenen balıkları arasındadır. Birleşmiş Milletler, orkinosun ekonomik ve besleyici önemini işaretlemek için mayıs ayının ikinci gününü “Dünya Orkinos Günü” olarak kutlar. Ancak, ton balığı gibi bazı balıkların cıva içerme olasılığının yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Cıva sağlık için kötü olabilir, bu da bebeklerin ton balığı tüketmesinin güvenli olup olmadığını merak etmenizi sağlar. Bu yazıda, orkinosun bebekler için sağlık yararları, gözlemlenmesi gereken önlemler ve balığın bebekler için hazırlanması için tarifler hakkında tüm bilgileri sağlıyoruz.
Bebek

9 Aylık Bebekler İçin Beslenme Takvimi

Bir bebek 9 aylık olduktan sonra, muhtemelen sadece süt içeren bir diyetten uzaklaşmış ve bazı farklı yiyecekleri denemiştir. Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, 9 aylık bebekler çok çeşit yiyecekler yemelidir.
Bebek

Az Malzemeli Pratik Bebek Maması Tarifleri

Yavrunuzu hep en iyi ve en sağlıklı gıdalarla beslemek istersiniz fakat bazen seçenekler yeterli gelmez. İmkanlar kısıtlı olabilir ya da özenerek mama yapmak için vaktiniz olmayabilir. Bu süreçte sizlere az malzemeli pratik bebek maması tarifleri listesi hazırladık.
Bebek

8 Aylık Bebek Omleti Nasıl Yapılır?

8 Aylık bebek omleti, bebeğinizin protein tüketim döneminde çok önemlidir. Çocuk ve bebeklerin yaş aralıklarındaki odak noktaları çok farklı seyreder.
Bebek

Bebekler için Muz Püresi Tarifi ve Ne Zaman Verilir

Bebeğinizle birlikte gerçekleştirdiğiniz sosyal aktiviteler ve gezmelerde yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ek gıdalardan bir tanesi de muzdur. Yedi aylık
Bebek

Küme Beslenmesi Nedir? Yenidoğan Bebekler İçin 6 İpucu

Küme beslenmesi birbirine çok yakın aralıklarda beslenme anlamına gelir. Bazı bebekler zaman aralıklarında daha esnek olurken bazıları daha sık beslenme ihtiyacı duyarlar.
Bebek

8 Aylık Bebekler için Yemek Planı

8 ay sonra, bebekler genellikle birkaç farklı yiyecek dener ve muhtemelen favorilerini bulurlar. 8 aylık bebekler için yemek, muhtemelen ezilmiş yiyecekleri kolayca yutuyorlar ve hatta daha katı yiyecekleri çiğnemeye başlıyorlar. Bununla birlikte, 8 aylık bebekler ihtiyaç duydukları kalorilerinin yarısını anne sütünden veya mamadan alır.