Bebek

Altıncı Hastalık Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Altıncı hastalık nedir? Altıncı hastalık, herpes grubu virüslerinden kaynaklı oluşan akut ve döküntülü çocuk hastalığıdır. Çoğunlukla 6 aylık bebek ve 2 yaş çocuk grubunda görülebilmektedir. Büyük çocuk ve yetişkinlerde pek sık görülmemektedir. Genellikle 1 hafta içerisinde iyileşebilen bir hastalıktır.
Bebek

Bebekler için C Vitamini Takviyesi Yapılmalı Mı?

Bebekler için c vitamini takviyesi elbette ki yapılmalıdır. Ancak bu takviye öncelikli olarak, gıda takviyesi ile yapılmalıdır. Özellikle de anne sütü tüketimine son verilen bebeklerin günlük olarak 25 mg denk gelecek ölçüde almaları gerekmektedir.
Anne Olmak

Covid 19 Hamileleri Nasıl Etkiliyor?

Dünya ülkeleri tarafından kabul edilen Covid 19 hamileleri nasıl etkiliyor? Gebe kişilerin, fetüsü kabul edebilmesi için geliştirdikleri immün toleransının covid 19 virüsüne karşı reaksiyon göstermesi, bir bakıma anneyi korur.
Bebek

Sosyal Güvenlik Kurumu SMA Hastalarının İlacını Karşılıyor Mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu SMA hastalarının ilacını karşılıyor mu? Hastalığın tipine göre SGK tarafından karşılanan ilaçlarda, kısıtlı hak tanınmaktaydı. Yeni alınan ve resmi gazetede yayınlanarak ilaç tedarikinde yeni bir düzenleme yapıldığı duyuruldu.
Bebek

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde uyku düzeni oluşturmak mümkündür ve tüm ebeveynler bunu kolaylıkla yapabilirler. Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalıdır?
Bebek

Yenidoğan Sarılığı Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Annenin bebeğini dünyaya getirmesinin ardından ilk birkaç gün içerisinde yenidoğanda çeşitli hastalıklar görülmesi mümkündür. Bu hastalıklardan biri de tanısı kolay ve tedavisi mümkün olan sarılıktır.
Bebek

Bebeklerde Egzama ve Cilt Kuruluğu Nedenleri?

Bebeklerde egzama ve cilt kuruluğu hemen hemen 5 bebekten 1 tanesinde görülmektedir. Bebeklerde egzama, alerji veya psikolojik etkenlerden kaynaklı olarak ciltte görülen bir rahatsızlıktır.
Bebek

Bebeklerde Güneş Yanığı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde Güneş Yanığı Nasıl Önlenir? Tedavi Seçenekleri Nelerdir? Nasıl Bakım Yapılır? Belirtileri Nelerdir? hangi güneş kremi uygun olur?
Bebek

Kolik Bebek Nedir? Tedavisi ve Öneriler

Yenidoğan bebeklerin çok ağlaması son derece doğal bir şey olabilir. Eğer bebeğin ağlaması durmuyorsa, kolik olduğundan şüphelenmenin zamanı gelmiş demektir. Bebeğin bir kolik bebek olduğunun anlaşılması için ise bu yazı ebeveynlere yardımcı olacaktır.
Bebek

Yenidoğan Bebek Banyosu Nasıl Yapılır?

Yenidoğan bebeğe banyo yaptırmak alışana kadar önem arz eder. Bebek banyo detaylarını sizler için hazırladık. Anneler, yenidoğan bebeğinizin ilk banyosu için heyecanlı mısınız?
Bebek

Diş Çıkarma Döküntüsü Neden Olur - Nasıl Tedavi Edilir?

Diş çıkarma döküntüsü, ilk dişlerini kesen bebeklerin yaygın bir yan etkisidir. Diş çıkarma ekstra tükürük üretir ve bebeğinizin diş etlerinden gelen diş tomurcuklarının ağrısını hafifletmek için yaptığı ekstra çiğneme katkıda bulunur.
Bebek

Bebeklerde Diş Çıkarma ve İshal Süreci

Ebeveynler, bebeklerde diş çıkarma ve ishal durumunu bu süreyi yaşadıklarında anlarlar. Bu durum ilk bebek dişlerini görme sevincini etkiler. Bebeklerde diş çıkarma süreci çok fazla rahatsızlık verebilir. Diş çıkarma süresinde bu durum bebeklerde ishale neden olabilir. hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Bebek

Bebeklerde Kabızlık Belirtileri ve Nedenleri

Çocuğunuzun her bir gülüşüne, ağlamasına ve hatta geğirmesine tanık olursunuz. Ancak bebeklerin kabızlık ile ne zaman mücadele ettiklerini tespit etmek çok daha zordur. Bebeklerde kabızlık hakkında gerçekleri ve kurtulmak için atılacak doğru adımları yazımızda bulabilirsiniz.
Bebek

Bebeklerde Hıçkırık: Ne Sebep Olur? Nasıl Geçer?

Hıçkırıklara ne sebep olur? Ne yapmalısınız? Bebeklerde hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırıkların önlenmesi için ne yapılmalı? Ne zaman doktor çağırmalı? Bebeklerde hıçkırıkları, ilk yıl boyunca bebekler için tamamen normal olduklarından, nadiren endişelenmek için bir nedendir. Birçok bebek rahimdeyken bile hıçkırabilir! Bebeğinizde tekrarlayan hıçkırıklar onlar için herhangi bir soruna neden olmamalıdır. Yeni doğan hıçkırıkları, nasıl önleneceği ve ne zaman doktor çağrılması hakkında daha fazla bilgi edelim.
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Refleks: 8 Hayatta Kalma Mekanizması

Yenidoğan bebeklerde Refleks nelerdir? Köklü refleks, Emme refleksi, Moro refleks, Kavrama refleksi, Babinksi refleksi, Yürüyüş refleksi, Tonik boyun refleksi, Galant refleksi. Bir yeni doğan inanılmaz derecede savunmasız ve tamamen muhtaç görünse de bu erken aşamada bir bebek aslında onları zarardan korumaya yardımcı olan bir dizi doğal refleksle donatılmıştır.
Bebek

Bebekler Ne Zaman Su İçebilir? Bebeklerde Su Tüketimi

Ebeveyn olarak sayısız kilometre taşının gelip gittiğini göreceksiniz. Küçük çocuğunuzu beslemek, sütten kesmek, uyutmakla ilgili soruların cevaplarına ihtiyacınız var. Bir de bebeğinizin artık su tüketme dönemi geldiyse ve bununla alakalı araştırmalar yapıyorsanız. İşte bebeklerde su tüketimi yazımız tam size göre..
Bebek

Bebeklerde Gaz Nedenleri: Gaz Ağrısı Ve Belirtileri

Bebeklerde gaz nedenleri, gaz ağrısı belirtileri, evde yapılan ilaçlar, Bebek gaz damlaları, Ne zaman doktor çağırmalı? Küçük sevinç paketinizden çıkan hayattan daha büyük sesler sizi şaşırttı mı? Gazlılık hem biberonla beslenen hem de emzirilen bebekler arasında yaygın bir konudur. Gazlı bir bebekte rahatsızlık belirtilerini nasıl tespit edeceğinizi ve onları hafifletmek için püf noktaları öğrenin.
Bebek

Prematüre Bebekler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Normal gebelik süresinden önce dünyaya gelen bebeklere prematüre adı verilir. Normal gebelik süresi 40 hafta, yani toplamda 9 ay 15 günken prematüre bebekler bu süre tamamlanmadan çok daha önce doğarlar. Prematüre bebekler, 'sınırda prematüre', 'orta derecede prematüre' ve 'ileri derecede prematüre' olarak doğdukları döneme göre üçe ayrılır.
Bebek

Kriptorşidizm (İnmemiş Testisler) Belirtileri ve Tedavisi

Kriptorşidizm, erkek testislerin biri veya her ikisi de skrotal keseye inmediği zamandır. Bu, tam dönem veya erken doğan bebeklerde olabilir. Amerikan Üroloji Derneği'ne göre, inmemiş testisler tüm tam dönem erkek bebeklerin%3-%4'ünde ve prematüre erkek bebeklerin yaklaşık % 21'inde görülür. Tüm kriptorşidizm vakalarının yaklaşık yüzde 90 'ında, sadece bir inmemiş testis vardır.
Bebek

Bebeğin Göz Rengi Değişir mi? Ne Zaman Kalıcı Olur?

Makalemizde değerli annelerimiz için: Bebek göz rengi neden değişir? Bebek gözleri ne zaman renk değiştirir? konularını derledik. Bebeğinizin gözlerinin doğum sırasındaki renginde mi kalacağını ya da farklı bir renk mi alacağını merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam edin.
Bebek

Bebeklerde Böcek Isırması Belirtileri Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yeni bir ebeveyn olarak, bebeğinizin sağlığı için dikkatli davranmak normaldir. Hassas ciltleri söz konusu olduğunda, böcek ısırması endişe nedeni gibi görünebilir. Geçici kaşıntı ve ağrıya neden olabileceklerine rağmen, çoğu böcek ısırığı zararsızdır. Böcek ısırıklarının belirtilerini, nasıl tedavi edileceğini ve ne zaman tıbbi yardım alınması gerektiğini öğrenin.
Bebek

Bebeklerde Sarı Kaka Ne Anlama Gelir? İshal Nasıl Geçer?

Sarı kaka rengi daha çok ishal kaka olarak bilinmektedir. Peki, Sarı ishal kaka çeşidi ne anlama geliyor? Bebeğinizin bağırsağının nasıl çalıştığı ile alakalı sizi bilgilendirir.