Bebek

2022’nin En İyi Bebek Oyuncakları

2022’nin en iyi bebek oyuncakları listesini sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Eğitici oyuncak seçmek zor olabilir. Yaşına uygun olan her oyuncak da bebeğinizin ilgisini çekmeyebilir. O yüzden bu konuda ebeveynlerin çocuklarını gözlemlemesi oldukça önemlidir.
Bebek

Bebekler için C Vitamini Takviyesi Yapılmalı Mı?

Bebekler için c vitamini takviyesi elbette ki yapılmalıdır. Ancak bu takviye öncelikli olarak, gıda takviyesi ile yapılmalıdır. Özellikle de anne sütü tüketimine son verilen bebeklerin günlük olarak 25 mg denk gelecek ölçüde almaları gerekmektedir.
Bebek

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde uyku düzeni oluşturmak mümkündür ve tüm ebeveynler bunu kolaylıkla yapabilirler. Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalıdır?
Bebek

Bebeklerde Cinsiyet Oluşumu Nasıl Gerçekleşir?

En önemli şeyin sağlık olduğu şu dönemde bazı ebeveynlerin çocuklarını cinsiyet baskısı olmadan yetiştirdikleri görülüyor. Bu durumda da önemli olan tek şey, çocuğun yaşam tercihleri oluyor. Şimdi bunları bir kenara bırakalım ve bebeğinizin cinsiyetinin ne zaman oluşmaya başladığına göz atalım.
Bebek

Yenidoğan Bebeğinizi Bireylerle Tanıştırın

Daha büyük çocuklar yenidoğan kardeşleriyle tanışmaktan heyecan duyabilirler. Ya da yeni bebek için kızgın veya kırgın olabilirler. Bazı anne-babalar kardeşlerine yenidoğan bebeğin küçük bir erkek kardeş veya kız kardeş hediyesi şeklinde verir. Ayrıca, büyük çocuğunuzla kucaklaşırken yenidoğan bebeğin göz önünde olmasını sağlayın.
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Refleks: 8 Hayatta Kalma Mekanizması

Yenidoğan bebeklerde Refleks nelerdir? Köklü refleks, Emme refleksi, Moro refleks, Kavrama refleksi, Babinksi refleksi, Yürüyüş refleksi, Tonik boyun refleksi, Galant refleksi. Bir yeni doğan inanılmaz derecede savunmasız ve tamamen muhtaç görünse de bu erken aşamada bir bebek aslında onları zarardan korumaya yardımcı olan bir dizi doğal refleksle donatılmıştır.
Bebek

Bebeklerde Gaz Nedenleri: Gaz Ağrısı Ve Belirtileri

Bebeklerde gaz nedenleri, gaz ağrısı belirtileri, evde yapılan ilaçlar, Bebek gaz damlaları, Ne zaman doktor çağırmalı? Küçük sevinç paketinizden çıkan hayattan daha büyük sesler sizi şaşırttı mı? Gazlılık hem biberonla beslenen hem de emzirilen bebekler arasında yaygın bir konudur. Gazlı bir bebekte rahatsızlık belirtilerini nasıl tespit edeceğinizi ve onları hafifletmek için püf noktaları öğrenin.
Bebek

9 Aylık Bebekler İçin Oyuncaklar Nasıl Seçilir?

Bebekler için oyuncaklar nasıl seçilir? En iyi oyuncak nasıl seçilir? 9 aylık bebekler için en iyi oyuncaklar nelerdir? Bebeğinizin gelişiminin bir kısmı, izleyerek oynamayı ve öğrenmeyi içerir. 9 aylıkken, bebeğiniz muhtemelen kendi başına oturuyor, her bir elinde nesneler tutuyor ve oyuncakları bir elden diğerine zorlanmadan geçiriyor. Bebeğiniz de her şeyi ağzına koymak istiyor gibi görünüyor! Bu nedenle 9 aylık bebekler için en iyi oyuncakları seçmek çok önemlidir.
Bebek

Kriptorşidizm (İnmemiş Testisler) Belirtileri ve Tedavisi

Kriptorşidizm, erkek testislerin biri veya her ikisi de skrotal keseye inmediği zamandır. Bu, tam dönem veya erken doğan bebeklerde olabilir. Amerikan Üroloji Derneği'ne göre, inmemiş testisler tüm tam dönem erkek bebeklerin%3-%4'ünde ve prematüre erkek bebeklerin yaklaşık % 21'inde görülür. Tüm kriptorşidizm vakalarının yaklaşık yüzde 90 'ında, sadece bir inmemiş testis vardır.
Bebek

Moro Refleksi Nedir? (Sıçrama) Belirtileri Nelerdir?

Tıpkı hayvanlar gibi, insanlarda vücutta doğal içgüdüler, fiziksel tepkilerle doğarlar, bunlar onları öğrenmek veya düşünmek zorunda kalmadan tetiklenir. Moro refleksi, sağlıklı bir bebeğin sahip olduğu normal, içgüdüsel davranışlara bir örnektir.
Bebek

Bebeklerde Böcek Isırması Belirtileri Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yeni bir ebeveyn olarak, bebeğinizin sağlığı için dikkatli davranmak normaldir. Hassas ciltleri söz konusu olduğunda, böcek ısırması endişe nedeni gibi görünebilir. Geçici kaşıntı ve ağrıya neden olabileceklerine rağmen, çoğu böcek ısırığı zararsızdır. Böcek ısırıklarının belirtilerini, nasıl tedavi edileceğini ve ne zaman tıbbi yardım alınması gerektiğini öğrenin.
Bebek

Bebeklerde Oturma Süreci Ne Zaman Başlar? Neler Yapılmalıdır?

Bebekler inanılmaz derecede kendine güvenirler. Evet, size birçok şey için ihtiyaç duydukları doğrudur ancak oturmayı öğrenmek gibi (diğer gelişimsel süreçlerin yanı sıra) kendi başlarına birçok şey yapabilmektedirler. Bebeklerde oturma sürecinin başlaması, bebeğinize ve motor becerilerinin nasıl ilerlediğine çok bağlıdır. Bebeklerin ne zaman oturduğuna ve sırada ne olacağına dair daha spesifik yönergeler için okumaya devam edin!
Bebek

Bebeklerde Emekleme Ne Zaman Başlar? Neler Yapılmalıdır?

Bebeklerde emekleme, bebeklerin yürümeye başlamadan önce etrafı keşfetmesini ve merakını gidermesini sağlayan dolaşma yöntemidir. Bebekler emeklemeye başladıklarında ilk deneyimledikleri davranış ellerini ve dizlerini dengeleyebilmektir. Bununla birlikte dizelerini ve ellerini ileri geri götürmeyi ve bu sayede ilerleyebilmeyi öğreneceklerdir. Aynı zamanda yürümeye başlayacakları zamana kadar, yürümeleri için gerekli olan kas yapılarını da bu şekilde geliştirmiş olurlar.
Bebek

Bebeklerde Sarı Kaka Ne Anlama Gelir? İshal Nasıl Geçer?

Sarı kaka rengi daha çok ishal kaka olarak bilinmektedir. Peki, Sarı ishal kaka çeşidi ne anlama geliyor? Bebeğinizin bağırsağının nasıl çalıştığı ile alakalı sizi bilgilendirir.
Bebek

Yenidoğan Bebeklerde Göbek Kordon Bakımı

Hamilelik sırasında göbek kordonu bebeğinize hayati besinler sağlar. Doğumdan sonra, kablonun yavaş yavaş kuruyan ve ayrılan küçük bir kısmı geride kalır. Yenidoğan bebeklerde göbek kordon bakımı oldukça önemlidir. Göbek düğmelerini temiz, kuru ve enfeksiyonlardan arındırmanın ayrıtılarını sizler için hazırladık.
Bebek

36. Haftada Doğan Bebekler - Erken Doğum

36. haftada doğan bebekler erken doğduğu düşünülmektedir. 36. haftada doğum yapma ile ilgili riskler olmasına rağmen, çoğu bebeğin durumu çok iyidir.
Bebek

33 Haftalık Doğan Bebek Sağlık Durumu Gelişim Süreci Komplikasyonlar

33 Haftalık Doğan Bebek Sağlık Durumu Gelişim Süreci Komplikasyonlar... 33 haftalık doğan bebek orta derecede erken kabul edilir ve çoğu sağlıklı olmak için tıbbi yardıma ihtiyaç duyar. 33. haftada doğan bebeklerin sık karşılaştığı komplikasyonlar ve erken doğan bebeğinize nasıl bakılması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Bebek

35 Haftalık Doğum Nedenleri Risk Faktörleri ve Yönetimi

35 Haftalık Doğum Nedenleri Risk Faktörleri ve Yönetimi... “Geç erken doğum” olarak adlandırılan ve 35 haftalık doğum ile dünyaya gelen bebekler hala uygun bakım ve yönetim gerektirir. Erken doğumun olası nedenleri ve risk faktörleri ve 35. haftada doğan bir bebeği nasıl yönetebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Bebek

Bebeklerde Çapraz Bacak Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bebeklerde Çapraz Bacak Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Bebeklerde çapraz bacak ebeveynler için her zaman ciddi bir sorun olarak kabul edilmektedir. Ancak endişelenecek bir şey yoktur. Aslında, bacaklar doğal olarak erken yaşta düzelirler ve sorun genellikle kendi kendini çözer. Eğer endişeniz devam ediyorsa okumaya devam edin:
Bebek

Bebeklerde Saç Çekme Neden Olur? Tanı ve Önleme Yöntemleri

Bebeklerde Saç Çekme Neden Olur? Tanı ve Önleme Yöntemleri... Bebeklerde saç çekme, birçok bebek için ortak bir yatıştırıcı tekniktir. Bazı durumlarda, saç çekme veya saç döndürme zararsızdır. Ancak alışkanlık devam ederse, bebeğiniz büyüdükçe daha ciddi durumlara yol açabilir. Bebeğinizin saçlarını çekmesini önlemek için kullanabileceğiniz bazı denenmiş ve test edilmiş ipuçları için okumaya devam edin.
Bebek

Bebeklerde Nefes Tutma Nedenleri Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Bebeklerde Nefes Tutma Nedenleri Tanı ve Tedavi Yöntemleri... Bebeğinizin uyurken nefes almasını kontrol eden bir ebeveynseniz, bebeklerde nefes tutma özellikle korkutucu bir deneyim olabilir.
Bebek

Bebeklerde İleri Geri Sallanma Neden Olur? Ne Yapmak Gerek?

Çocuklarda ve bebeklerde ileri geri sallanma çoğu zaman normal bir davranıştır; ancak, bazen otizm gibi spesifik problemlerle ilişkilendirilebilir. Normal sallanma ve anormal davranışları ayırt etmek için sallanmaya özellikle ve çocuğunuzun genel olarak davranışına bakabilirsiniz. Çocuğunuz sallanırken transa benzer bir duruma mı geçiyor? Bu 1 yaşındaki çocuklarda beklenen davranıştır. Normal davranış belirtisi olarak, çocuklar sallanma sırasında sizinle göz teması kuracaklar ve genellikle mutlu veya neşeli görüneceklerdir. Aranacak genel davranış kalıpları, çocuğunuzun dil ve sosyal becerilerini içerir.